Försäkra alltid dina djur

När du väljer att skaffa djur, oavsett om det är ett mindre husdjur eller ett större, är det viktigt att du försäkrar det samtidigt. En försäkring kan hjälpa dig ifall djuret skulle bli sjukt och behöva vård, eller råka ut för en olycka. Utan försäkring kan detta leda till tusentals kronor som du kanske inte har. Men med en försäkring blir kostnaden lite mindre och du behöver inte oroa dig för om du har råd med vård för djuren eller inte.

Välja försäkringsbolag

Idag finns det flera olika försäkringsbolag som erbjuder en rad med djurförsäkringar. Det finns även företag som endast erbjuder en viss försäkring, till exempel en hundförsäkring eller kattförsäkring. Skulle du äga en häst som måste försäkras kan du självklart inte välja bolag som endast erbjuder hundförsäkringar. Först måste du självklart veta vilket djur du ska försäkra, sedan bör du ta en titt på ett antal försäkringsbolag som erbjuder en försäkring för just det djuret. Jämför sedan och se vem som känns bäst för dig. Alltså vilket försäkringsbolag som erbjuder en försäkring med det skydd du behöver för ett pris du har råd med.

Att välja hästförsäkring

Har du bestämt dig för att köpa en häst måste du även kolla upp hästförsäkringar. Det finns ett antal olika försäkringar du kan välja mellan, skillnaden mellan dessa är vad de försäkrar dig med.

Detta är de vanligaste hästförsäkringarna du kan välja mellan:

  • Veterinärvårdsförsäkring – den här försäkringen skyddar dig ifall du skulle behöva ta din häst till veterinären för en undersökning. Den kan även hjälpa dig ifall din häst råkar ut för olyckor eller blir sjuk och behöver vård.
  • Livförsäkring – Denna ger dig lite ersättning ifall din häst skulle gå bort.
  • Användbarhetsförsäkring – Det här är en typ av försäkring som kan ge dig ersättning ifall hästen inte går att använda i området som den var tänkt för.

Vid val av försäkring finns det även tilläggsförsäkringar du kan välja mellan. Vad dessa skyddar dig mot kan variera lite, så du måste ta en noga titt och se vad som finns.

En sista sak du bör känna till är att hästförsäkringarna kan variera en hel del i sina ersättningar samt vad du som ägare av hästen måste betala. Oavsett försäkring ska du alltid betala en premie och en självrisk. Kostnaden för dessa är en av de större skillnaderna mellan försäkringarna. Många försäkringsbolag låter dig välja hur mycket du vill betala.