Hund i stallet

Det är välkänt att hästälskare också älskar hundar. Ett stall är en plats där både hästar, hundar och stallkatter ska kunna samsas. Därför är det viktigt att organisera och skapa en bra stallmiljö för människor och djur som är både säker och trygg. Katten är ett viktigt och många gånger ett självklart djur i stallet eftersom den håller råttor och möss i schack. De flesta stall vill undvika att använda råttgift av naturliga skäl; det är aldrig rekommenderat att använda dödliga gifter runt djur och människor. Men vilken nytta gör hunden i stallet?

Rätt hundras

Hundar har använts på gårdar under hundratals år för att hjälpa till med att valla gårdens boskap. Hundar har dessutom varit oumbärliga för att vakta och skydda gårdens djur och människor mot vilda djur eller andra faror. Givetvis är hundar i stallet en tillgång men det gäller att välja rätt hundras som trivs med hästar. De kanske bästa hundraserna är Border Collie, Schnauzer, Australian Shepherd och Golden Retriever. Det finns även många blandrashundar som passar utmärkt i stallet, men var noga med vilka hundraser som hunden har blandats med.

Hund som är kompatibel

Det viktigaste är att hitta en hund som är kompatibel med både hästar, människor och eventuella katter. Övervaka och träna hunden tills dess att du vet med säkerhet att den fungerar bra tillsammans med hästarna och livet i ett stall. Det finns inget finare och roligare än att kunna ta med sig hunden på en ridtur i naturen. Däremot är det lika viktigt att ta hand om din hund som din häst med en bra försäkring. Olyckor eller sjukdomar kommer alltid oväntat och med en försäkring hos https://www.lassie.co/ kan du känna dig trygg. Lassie är en digital djurförsäkring som erbjuder den allra bästa försäkringen via webbplatsen https://www.lassie.co/ för din hund (eller katt). Djur förtjänar alltid det bästa och via https://www.lassie.co/ kommer du att få marknadens högsta ersättning för veterinärvård plus marknadens snällaste villkor. Hos https://www.lassie.co/ kan du även få personlig rådgivning för att förebygga sjukdomar och skador.

Hundar och hästar

När du har en hund tillsammans med hästar kommer din hund att behöva tränas för kunna att umgås med hästar på ett säkert och riskfritt sätt. Men även hästar kan ibland behöva vänja sig vid att ha en hund i sin närhet. Hunden måste lära sig att respektera hästar och inte springa runt hästarnas ben, jaga dem eller stressa dom på andra sätt. Denna träning är särskilt viktig om du planerar att ta med dig hunden på en ridtur i naturen. Dels behöver hunden vara säker tillsammans med din häst men du måste även se till att din hund inte sticker iväg och jagar vilt. Det gäller samtidigt att din hund inte springer fram till andra ryttare eller människor som du eventuellt möter på din ridtur.

Vänner

Hunden sägs vara människans bästa vän men det finns även flera exempel på hundar och hästar som blivit riktigt goda vänner. En italiensk studie har visat att hundar och hästar förstår varandra mer än vad som tidigare trotts. Bland annat har studien visat att de två djuren förstår varandra och kan anpassa sina beteenden vid lek. Detta är ganska fantastiskt eftersom hunden ursprungligen är ett rovdjur medan hästen ursprungligen är ett jagat djur. Att dessa två djur kan forma djup vänskap och respekt för varandra trots sina olikheter visar på att djur har förmågan att kunna lita på varandra trots stora olikheter.