Kända hästar

Det finns flera hästar som blivit kända både inom hästvärlden och utanför den. Hästar kan bli kända av olika anledningar. De kan till exempel ha tävlat i svåra tävlingar och blivit kända genom detta. De kan också ha varit med om saker som gjort dem kända på andra sätt. Det finns också hästar som deltagit i filmer och liknande som blivit kända på sätt liknande då människor blir kända som skådespelare. En känd häst kan vara värd mycket pengar, speciellt om hästen blivit känd genom att vinna mycket pengar i tävlingar av olika slag. Det finns inte bara utländska kända hästar. Det finns även hästar från Sverige som blivit kända världen över.

Hästar som blivit kända genom tävlingar

Det finns flera hästar som blivit kända genom olika tävlingar. Big Noon var en känd travhäst, som slog många rekord på travbanorna. Hästen, som även kallades Kejsaren, var en svenskfödd travhäst med föräldrar från USA. Denna häst var den första att underskrida den tidigare magiska 1,20 gränsen. Vid en seger på Solvalla år 1942 satte denna häst svensk rekord med tiden 1.18,3 på 1 660 meter. Detta rekord stod sig sedan i hela 12 år. Hopphästen VDL Cardento är också en svensk häst som blivit känd genom tävling. Hingsten VDL Cardento är just nu rankad som världens tionde bästa hopphingst av World Breeding Federation. Denna häst är även nu, efter att han slutat tävla, känd världen över för sina framgångar på tävlingsbanorna och många hästägare vill gärna ha ett föl efter just denna hingst.

Att köpa en känd häst

Många som letar efter en bra tävlingshäst söker ofta efter föl som har föräldrar som utmärkt sig på tävlingsbanorna. När man letar efter en sådan häst kan hästens inköpspris variera rejält. goodcash kan hjälpa till med hästköpet om man har svårt att finansiera köpet helt själv. På så sätt kan man få tag i en bra häst, och sedan med rätt träning ha chans att vinna stora pengar på tävlingsbanorna både i Sverige och utomlands. Då kan man tillslut själv stå där med en känd häst som är värd långt mycket mer än det hästen från början köptes in för. Då kan man snabbt se att det var värt att ta ett lån för att kunna köpa sin drömhäst. Att kunna köpa en häst är mångas dröm och att kunna köpa en häst som sedan bli känd, är ännu större än vad många vågar drömma om.