Bra ridkläder för skogsturen

De allra flesta ryttare älskar att ta en tur i skogen tillsammans med sin häst. Men för att turen ska bli sådär mysig och härlig gäller det att man har rätt kläder på sig. Som ryttare måste man veta hur man ska vara klädd, både sett till bekvämlighet men också till säkerhet.

Tåliga och bekväma kläder
När det gäller kläderna man använder till uteritt bör de vara både tåliga och bekväma. Ett alternativ är att använda praktiska jaktkläder eftersom att de är lätta att röra sig i och dessutom har de bra reflexdetaljer som gör att man inte försvinner in i skogen. Kläderna tål dessutom en hel del och man behöver inte vara orolig för att de ska gå sönder bara för att man råkar rida emot en gren eller pinne.

Vikten av att synas
Ute i skogen behöver man synas. Det är speciellt viktigt om man måste rida längs en trafikerad väg till skogen eller om man är ute och rider när det är jaktsäsong. Rider man efter en väg kan reflexvästen få bilister att sakta ner lite extra när de ska passera de ridande ekipagen.

När det är jakt kan det ibland vara olämpligt att rida i skogen eftersom att skott kan avlossas när som helst och skrämma hästen. Men ger man sig trots allt ut är det enormt viktigt att eventuella jägare kan se ryttaren och hästen.

Viktigt med säkerhet
När man rider ut är det enormt viktigt att tänka på säkerheten. Man måste som minst ha på sig en ridhjälm och dessutom är en säkerhetsväst väldigt bra att ha om man skulle ramla av. Det kan också vara bra att ha långärmat och långbyxor på sig. På så sätt kan man minska risken för skavsår, rivsår från grenar och andra skador.