Olika vägar till hästlivet

Har du ridit när du var liten och vill återuppta ditt intresse? Kanske har du blivit intresserad av hästar på äldre dar och vill hitta ett sätt att få ta del av hästlivet? I Sverige finns det mängder med stall, ridklubbar och ridskolor som man kan vända sig till när man vill börja rida, men att vara med i en ridklubb är inte för alla. Här kommer du att få läsa om flera olika sätt som du kan gå tillväga för att ta upp ridsporten igen.

Bli medryttare

Har du ridkunskaper sedan tidigare kan du välja att bli medryttare. När du är medryttare hjälper du en hästägare att ta hand om hästen vid några enstaka tillfällen i veckan. Ni kommer själva överens om hur ofta du ska vara där. När det är dina dagar tar du hand om hästen som din egen. Det kan vara allt från att mocka, utfodra, hämta från hage och rida. Här är det viktigt att ni skriver ett avtal om vad som ska gälla. Vilka dagar i veckan ska du vara på plats och vad är det som ska utföras? Även om det är du som hjälper en hästägare med sin häst är det du som kommer att betala för att få möjligheten att göra det.

Bli fodervärd

Vill du prova på att ha en egen häst, men vill slippa det fulla åtagandet? Då kan det passa dig att vara fodervärd. Det kan exempelvis vara så att en hästägare ska studera utomlands i ett år och inte kan ta hästen med sig. Då kan du som fodervärd ta hand om hästen som din egen. Detta inkluderar dock även kostnaderna som medföljer och inte bara att rida, mysa och ha kul. Hos Kellfri.se kan du köpa stallredskap och fodersäckar som du behöver till din foderhäst.

Börja på ridskola

Att börja på ridskola är ett annat alternativ och hit kan du även vända dig om du är nybörjare. Det finns kurser för alla nivåer och alla åldrar, så oroa dig inte för att behöva rida med människor som kan mer eller mindre än du. Ridskolor kan dock vara kostsamma beroende på var i landet du bor. En ridskola i Stockholm är till exempel mer kostsam än en som ligger längre ut på landet.

Turridning

Turridning är ytterligare ett alternativ för den som vill spendera tid tillsammans med hästar, men sedan kunna återgå till vardagen när helst man känner för det. Det finns många stall och ridklubbar som anordnar ridturer som du kan anmäla dig till. Kostnaderna varierar och så gör även svårighetsgraden. Vissa turridningar pågår under 3-4 timmar och andra är kortare. Fördelen här är att du inte förbinder dig till något som har med stallet eller hästen att göra, men nackdelen är således att du bara får rida och inget mer.